Четвер
02.05.2024
10:17
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Кульбабки - наш клас
Головна Реєстрація Вхід
Блог »
Меню сайту

Категорії розділу
Домашні завдання [0]
Рекомендаціїї щодо виконання робіт; інструкції, пояснення складних завдань.
Важливі новини [43]
Термінові об'яви, повідомлення для батьків
Додаткові завдання [151]
Цікаві завдання для закріплення пройденого матеріалу.
Наша квітка [20]
Будь-який матеріал пов'язаний з кульбабкою: казки, вірші, пісні, малюнки, тощо.

Наша підтримка
продвижение сайта бесплатно укладка ламината

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 14 » Кібербуллінг
07:42
Кібербуллінг

    Кібербуллінг - переслідування повідомленнями, що містять образи, агресію, залякування; хуліганство; соціальне бойкотування за допомогою різних інтернет-сервісів. Англійське слово буллінг (bullying, від bully - забіяка, задирака, грубіян) позначає залякування, приниження, цькування, фізичний чи психологічний терор, спрямований на те, щоб викликати в іншого страх і тим самим підпорядкувати його собі. Дослідження буллінгу почалися ще в 70-х роках минулого століття. Ця поведінка завжди присутня в підлітковому середовищі. У сучасному інформаційному суспільстві для буллінгу все частіше використовуються інформаційно-комунікаційні технології. Буллінг, здійснюваний у віртуальному середовищі за допомогою інтернету та мобільного телефону, називають кібербуллінгом. Багато досліджень показують, що кібербуллінг часто супроводжує традиційний буллінг.

Основним майданчиком для кібербуллінга останнім часом є соціальні мережі. У них можна ображати людину не тільки з допомогою повідомлень - нерідкі випадки, коли сторінку жертви зламують (або створюють підроблену на її ім'я), де розміщують брехливий та принизливий контент.
 

 
Запобігання кібербуллінгу

 

  • Поясніть дітям, що при спілкуванні в інтернеті вони повинні бути дружелюбними з іншими користувачами. Ні в якому разі не варто писати різкі і образливі слова - читати брутальності так само неприємно, як і чути.

 

  • Навчіть дітей правильно реагувати на образливі слова чи дії інших користувачів. Не варто спілкуватися з агресором, і тим більше намагатися відповісти йому тим же. Можливо варто взагалі покинути даний ресурс і видалити звідти свою особисту інформацію, якщо не виходить вирішити проблему мирним шляхом. Кращий спосіб зіпсувати хулігану його витівку - відповідати йому повним ігноруванням.

 

  • Зверніть увагу на психологічні особливості вашої дитини. Фахівці виділяють характерні риси, типові для жертв буллінгу, вони часто бувають: чутливі, замкнуті і сором'язливі; тривожні, невпевнені в собі, нещасні; схильні до депресії і частіше за своїх ровесників думають про самогубство, не мають жодного близького друга і успішніше спілкуються з дорослими, ніж з однолітками; хлопчики можуть бути фізично слабкіше своїх ровесників.

 

  • Якщо у вас є інформація, що хтось із друзів або знайомих вашої дитини піддається буллінгу або кібербуллінгу, то повідомте про це класного керівника або шкільного психолога - необхідно вжити заходів щодо захисту дитини.

 

  • Поясніть дітям, що особиста інформація, яку вони викладають в інтернеті (домашня адреса, номер мобільного або домашнього телефону, адреса електронної пошти, особисті фотографії) може бути використана агресорами проти них.

 

  • Допоможіть дитині знайти вихід із ситуації - практично на всіх форумах і сайтах є можливість заблокувати кривдника, написати скаргу модератору або адміністрації сайту, вимагати видалення сторінки.

 

  • Підтримуйте взаємодовірливі відносини з вашою дитиною, щоб вчасно помітити, якщо на її адресу почне надходити агресія або погрози. Спостерігайте за її настроєм під час та після спілкування з ким-небудь в інтернеті.

 

  • Переконайтеся, що образи (буллінг) з мережі не перейшли в реальне життя. Якщо джерела загрози є досить серйозними, стосуються життя або здоров'я дитини, а також членів вашої родини, то ви маєте право на захист з боку правоохоронних органів, а дії кривдників можуть потрапляти під статті дії кримінального та адміністративного кодексів про правопорушення.
    Джерело: http://osvita24.com.ua/page/kiberbulling






    Стаття про погрози  у соц.мережах. Перейти
Категорія: Важливі новини | Переглядів: 594 | Додав: ruslanus
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Цікаві сайти
http://leontyev.at.ua
Презентації для дітей

...